Lelieteelt actueel

In deze tijd van afstand houden komen mensen dichter bij elkaar dan ooit. Stichting Vrienden van Interzorg heeft de afgelopen dagen een beroep gedaan op de mensen in haar netwerk en regelde ruim 1200 fleurige narcissen en potlelies voor cliënten en medewerkers van Interzorg.

Deze planten worden op dinsdag 7 april bezorgd bij de locaties De Hoprank in Peize, De Hullen in Roden, Kornoeljehof in Vries en Nieuw Graswijk en Anholt in Assen. De andere 4 locaties van Interzorg hebben een eigen stichting, die enkele van deze locaties ook al in het zonnetje zette.

Alle vriendenstichtingen betrokken bij Interzorg hebben één ding gemeenschappelijk: het realiseren van mooie dingen die vanuit het zorgbudget niet kunnen worden bekostigd. Het gaat om die extra’s die passen bij wat Interzorg voor ogen heeft: mensen ondersteunen hun eigen leven voort te zetten. De afgelopen maanden waren dat activiteiten zoals een theatervoorstelling, een fotoshoot en het decoreren van wanden van een locatie. Nu in de aanloop naar Pasen en in de wetenschap dat veel cliënten in hun appartement verblijven en medewerkers zo veel extra werk verrichten, brengen zij buiten letterlijk en figuurlijk naar binnen.

Wija Koers, bestuurslid van de stichting en eigenaar van digital marketing bureau Wija in Hoogersmilde, regelde bij diverse telers planten: telers Wetering Potlilium en HI Hogervorst in Noord-Holland en Veninga Hijken en Maatschap Joling in Drenthe stelden de planten tegen een kleine vergoeding beschikbaar en zorgden ervoor dat de planten konden worden opgehaald bij de bloemenveiling in Eelde. En niet zomaar planten; ze moesten lang staan, in pot worden geleverd en niet te sterk geuren. Mensen moeten er vooral plezier aan beleven!

Willy Hagenauw, die de stichting administratief ondersteunt, vroeg vervolgens Reclame Studio Noord een vrolijke kaart te maken en sportboerderij MV Moves in Tynaarlo voor het transport van alle planten. Normaal een wat ongewone activiteit voor Martin Veenhuizen, maar vanwege corona vinden er geen outdooractiviteiten plaats, dus Martin rijdt vandaag met een volgeladen bus een rondje Drenthe.

Bij De Hoprank worden de planten in ontvangst genomen door zorgmanager Illse Mellema-Peper, bij De Hullen zijn dat Hans Hollenbeek Brouwer, voorzitter van de Stichting Vrienden van Interzorg en Joke Korsaan, zorgmanager van deze locatie.

Stichting Vrienden van Interzorg
De Stichting Vrienden van Interzorg kijkt naar die extra’s waarmee mensen hun leven bij Interzorg kunnen voortzetten. De stichting is een onafhankelijke stichting met een eigen bestuur en een eigen vermogen. Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door giften, donaties, erfstellingen en legaten van mensen die cliënten van Interzorg een warm hart toedragen. Uit dit vermogen worden financiële bijdragen aan projecten, activiteiten en middelen verleend.

Contactgegevens

info@lelieteelt.nl

0252-536950

Postbus 175
2180 AD HILLEGOM

Aangesloten bij

Routekaart

© 2018 All Rights Reserved | lelieteelt.nl