Lelieteelt actueel

Afgelopen week hebben de Drentse bloembollentelers een deel van de deelnemers aan de Drentse Fiets4daagse ontvangen. Het was een slechte dag qua weersomstandigheden. Er werd dus dankbaar gebruik gemaakt van onze partytent en het aanbod van een kopje koffie. We waren nieuwsgierig naar de kennis van onze gasten vandaar dat we een prijsvraag hebben georganiseerd. Voor de winnaar hebben we een vvv-bon beschikbaar gesteld. Bij deze willen wij u ook de gelegenheid geven de vragen van onze prijsvraag te beantwoorden.

We hebben 5 vragen bedacht over lelieteelt. We zijn benieuwd of u de antwoorden kunt geven. U heeft de tijd tot en met donderdag 22 juli 2021. De vragen vindt u hieronder. U kunt de antwoorden invullen op het antwoordblad en versturen naar ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gooi het bij één ons in de brievenbus op Achter de Bargen 1 7991TL Dwingeloo / Vaartzuidzijde 43a 9415 TJ Hijken

Vraag 1 Zoals in de meeste teelten wordt er in de bollenteelt ook gebruik gemaakt van wisselteelt. Weet u hoe vaak er lelieteelt op hetzelfde perceel plaatsvindt?

· A elk jaar

· B eens in de 2 jaar

· C eens in de 6 jaar

Vraag 2 Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw worden er bloembollen geteeld in Drenthe. Weet u in welke Drentse gemeente de meeste leliebollen worden geteeld?

· A Midden-Drenthe

· B Westerveld

· C Hoogeveen

Vraag 3 Een groot deel van de de gewasbeschermingsmiddelen die in de lelieteelt worden gebruikt zijn biologisch. Weet u hoe groot dit percentage is?

· A 55%

· B 75%

· C 65%

Vraag 4 Per maand zijn er diverse werkzaamheden te verrichten voor de lelietelers. Weet u welke werkzaamheden in de maand juli worden gedaan?

· Beregenen en koppen

· Oogsten en verwerken

· Plantgoed gereed maken

Vraag 5 De Drentse Bloembollentelers werken er samen aan om steeds duurzamer te telen. Weet u met hoeveel procent de milieubelasting van de lelieteelt sinds de jaren 90 is afgenomen?

· 80%

· 45%

· 20% succes!!

Contactgegevens

info@lelieteelt.nl

06-233 377 30

Stuwwal 22
8317 BE Kraggenburg

Aangesloten bij

Routekaart

© 2018 All Rights Reserved | lelieteelt.nl